פרויקט בתים פרטיים ומשותפים
פרויקט התקנת מערכת מיזוג אוויר בבית פרטי או בדירת בניין משותף, הוא מקום המפגש המרתק של דרישות וצורכי הלקוח עם אפשרויות מרחב התכנון והפעולה של אנשי המקצוע.

סוגיות בפרויקט מיזוג אוויר בבתים פרטיים ומשותפים
פרויקט התקנת מערכת מיזוג אוויר בבית פרטי או בדירת בניין משותף, הוא מקום המפגש המרתק של דרישות וצורכי הלקוח עם אפשרויות מרחב התכנון והפעולה של אנשי המקצוע.
המפגש הזה מתפרס על שטח רחב (יש שיגידו, רחב כמו גודל הבית…) של רצוי ומצוי, וכולל פרמטרים מגוונים, טכניים וביצועיים. פרמטרים אלו הם הבסיס לקביעת מורכבות ההתקנה ולהצגת פתרונות ההתקנה עבור הלקוח. המאמר הנוכחי נותן הצצה חשובה לתנאים ולשיקולים אלו.
כל פרויקט כזה, מתחיל בשאלת מפתח: מהו סוג הנכס – האם זו דירה בבניין משותף או שמדובר בבית פרטי? כל פעולות התכנון והביצוע של הטכנאים, השרטטים, האדריכלים והמהנדסים, ייגזרו מסוגיה זו.

אם ניקח למשל, את שאלת חופש מרחב הפעולה בעת התקנת מערכת המיזוג, הרי שבבית משותף, חייב כל שלב בתהליך לעבור דרך אישור וועד הבית והדיירים מול המהנדס. מעבר לכך, במידה ומתברר שהמרחב מוגבל ואינו מאפשר גישה נוחה להתקנת יחידה חיצונית, היכן יהיה המקום החלופי להתקנה – בחדר השירות? בחלל המשותף? האם המיקום החלופי אינו מרעיש עבור שכנים? זו סוגיה חשובה וכבדת משקל.
בבית פרטי, הפרוצדורה פחות מורכבת, אך אין פירושה שהתכנון והביצוע הופכים לקלים יותר, מאחר וגודל בתים פרטיים יכול לנוע בטווח רחב יותר של מ"ר, לרבות מספר הקומות והמפלסים במבנה.
אם כך, מדובר באתגר תכנוני שחייב לתת משקל חשוב ביותר לסוגיות כמו:
- בחינת תשתיות החשמל, לרבות בדיקת הצורך בשדרוג לוח החשמל
- שמירה על אורכי וקוטרי צנרת תקינים
- מגבלות בשטח ומשקל היחידות המותקנות בגג
- האם קיימות במקום תקרות גבס? האם ביצוע ההנמכה אפשרי?
- ההתאמה לסוג האוכלוסייה המתגוררת במבנה (במיוחד כשמדובר בבתים משותפים) – האם מדובר בסביבה בעלת חתך גילאים צעיר? האם זהו בניין המאכלס את בני הגיל השלישי (למשל, רגישות יתר של קשישים לדרגות קור ולרעש, בהשוואה לאוכלוסייה צעירה יותר)
- מהן יכולות השליטה והבקרה של הלקוח במערכת? האם כל יחידות המיזוג מתממשקות לבקרה ראשית?
- חשיבות תמיכה וגלישה מרחוק למערכת המיזוג ללא צורך בהגעת טכנאי
- העלייה במודעות האסתטיקה הסביבתית, מדגישה את הרצון של לקוח במערכת מיזוג בעלת "מראה נקי". הוא אינו רוצה לראות שלנכס שבו השקיע לא מעט, צמודות יחידות היוצרות מעין מראה תעשייתי כבד של "פיל לבן". כיצד ממלאים את רצונותיו?

אלו דוגמאות מייצגות לחלק מן השיקולים המורכבים שעומדים בפני הצוות ההנדסי. כאשר הנתונים הקיימים, התכנונים והדרישות נפגשים, נבחר גם הפתרון המתאים לצורכי הלקוח. השאיפה היא לבחור במערכת בעלת יחידות פנימיות קומפקטיות, סמויות ושקטות. בהתאם למשתנים המגוונים, גם המערכות השונות מציגות שלל אפשרויות:
למשל, מערכות CITY MULTI הן דוגמה מושלמת לשילוב של יחידה חיצונית אחת לעשרות רבות של יחידות פנים. מה מקבל הלקוח? שליטה אבסולוטית ושקטה במיוחד ברמת המיזוג בכל חלל בנפרד. ברמת הנראות, מדובר ביחידות פנים דקות, כך שלא נפגע המראה העיצובי האחיד.
או למשל, בית פרטי עם 2 קומות, העשוי לדרוש הקמת 2 מערכות נפרדות, אחת בכל קומה, תוך שילוב של יחידות נסתרות, כשגם כאן המטרה היא לבחור במערכות שלא יפגעו במראה האחיד ובעיצוב הכללי שבו הושקע לא מעט כסף.
השורה התחתונה לאור הצגת הדברים, היא ההכרח להיעזר בשירותיה של חברה בעלת ניסיון, שם, מוניטין וצוות, שביצעה ומבצעת פרויקטים מורכבים ביותר, ומסוגלת לתת את המענה המתאים לכל תרחיש ולכל היבט ואתגר בפרויקט מיזוג.
למידע נוסף על מיזוג אוויר בבית פרטי צרו קשר
או חייגו – 08-9197878