העוצמה של מיצובישי נכנסת הביתה
 

GE – "PUMPY" קופסאות שסתומים ומה שביניהם

כפי שרבים יודעים, מערכות המיזוג המתקדמות של מיצובישי אלקטריק מאפשרת חיבור של יחידות פנים מעולם המפוצלים (1:1) עם מערכות ה-VRF. 

מהי קופסת שסתומים וכיצד היא עובדת?

במיצובישי אלקטריק, השליטה בשסתום ההתפשטות מתבצעת ע"י היחידה החיצונית. ביחידות פנים VRF, ישנה אספקת חשמל מקומית ליחידה, ואילו ביחידות פנים מפוצלות – ההזנה מגיעה מיחידת החוץ.

כפי שקראנו במאמר על מערכות VRF, המורכבות והמודולריות שלה מאפשרות זרימה מושלמת בחיבור של יחידות הפנים אל היחידה החיצונית. התיאום בין היחידות, משמעו שישנן כתובות לכל החלקים במערכת (פנים וחוץ). כתובות אלו משמשות כאמצעי זיהוי במערכת. זיהוי זה הוא הכרחי. להבדיל, אם נסתכל על מערכות מפוצלות, יש בהן רק יחידת חוץ ויחידת פנים אחת, ולכן גם אין צורך באמצעי זיהוי.

בחיבור יחידת GE (יחידת פנים מעולם המפוצלים) למערכת VRF, אנו משלימים את כל האלמנטים החסרים, על מנת שתוכלו לעבוד במערכת VRF בצורה מושלמת.

באילו אלמנטים ומושגים מדובר, ומה חשוב לדעת עליהם? 

  • שסתום התפשטות – ביחידת VRF, השסתום הינו חלק מיחידת הפנים, ואילו ביחידות המפוצלות, השסתום הינו חלק מיחידת החוץ.
  • קו תקשורת – כל מערכות מיצובישי אלקטריק הינן בעלות קו תקשורת בין יחידת הפנים לחוץ, אך ישנו הבדל בסוג התקשורת בין מפוצלים לבין VRF.
  • כתובת יחידת פנים – ביחידת פנים מפוצלות, אין אפשרות להפיק כתובות, ולכן נדרש רכיב חיצוני עבור הצורך.
  • הזנת חשמל – יחידת פנים מעולם המפוצלים, מוזנת מהיחידה החיצונית אך במערכות VRF, אין אפשרות לבצע הזנה מיחידת החוץ, ולכן נדרש מקור הזנה.

אלמנטים אלה ונוספים, ניתנים באמצעות קופסת שסתום בודד (PAC-LV11)  או באמצעות קופסת שסתומים של 3 יציאות (PAC-MK34) או 5 יציאות (PAC-MK54). קופסאות אלו, מוזנות ע"י מתח מקומי ומעניקות מתח, תקשורת וכתובת ליחידת הפנים, ומתחברות לקו התקשורת של יחידת החוץ VRF.

כשיתרונות מערכות המיזוג המתקדמות נמצאות לצידנו, כבר ברור שמזגני מיצובישי אלקטריק ימשיכו לתת את הטון ולהכתיב קידמה, מצוינות ויעילות.

קראו גם על מזגני אינוורטר

 

חזרה לעמוד בלוג ראשי    >
דילוג לתוכן