העוצמה של מיצובישי נכנסת הביתה
 

התייעלות אנרגטית במזגנים – מקרה בוחן מהעולם

מגדל הקידוח בסקרמנטו קליפורניה הוא בניין יוצא דופן. המגדל הוא מבנה בטון בשטח של כ-1300 מ"ר, ששני שליש ממנו מאוכלס ע"י מיכל מים והשליש הנותר משמש כמבנה משרדים. במשך שנים רבות השתמשה העירייה, שהיא הבעלים של המבנה, במערכת מיזוג רגילה, בעלת ארבעה צינורות, לקירור וחימום המבנה. המערכת הישנה גרמה לבעיות תחזוקה רבות, וכאשר קרסה, המליץ מנהל התחזוקה של המבנה על מעבר למערכת הVRF עקב שיקולים של התייעלות אנרגטית, נוחות תפעולית, ויתרונות התקנה (התקנתה לא דרשה פתיחה של הקירות וכניסה לשיפוץ כוללני). ואכן, בשנת 2009 הוחלפה מערכת המיזוג למערכת VRF של מיצובישי אלקטריק.

מערכת VRF היא מערכת עם תפוקה גבוהה שמאפשרת לחבר עד 50 יחידות פנים למעגל אחד. המערכת מבוססת על מנגנון של שני צינורות גז קרר (לעומת מערכות אחרות בהן נעשה שימוש במנגנון בעל שלושה צינורות גז), מאפיין המאפשר התקנה מהירה ופשוטה יותר ובכך חוסך בזמן ובעלות ההתקנה. שני הצינורות מחוברים ל-BC קונטרולר המאפשר אספקת קרר לפי דרישת המשתמש – חימום או קירור. המערכת חסכונית מאד מבחינת צריכה אנרגטית מכיוון שמתבצעת בתוכה החלפת חום, כך שהחום הנפלט מהיחידות שנדרשות לקרר נכנס חזרה לתוך המערכת ומשמש ליצירת חום עבור היחידות שנדרשות לחמם. כך, מתאפשרת הפעלה של חימום וקירור בו זמנית באותו מעגל הגז. באופן זה, במגדל הקידוח מאפשרת המערכת לחמם את כל המשרדים ולקרר את חדר הציוד של מיכל המים.

בנוסף, כחלק מתהליך ההתקנה של המערכת במבנה, נג'ויאן, מנהל התחזוקה של המגדל, עבר הכשרה במכון של מיצובישי אלקטריק והוכשר לתפעל ולתחזק את מערכת המיזוג בצורה מיטבית כדי למקסם את נוחות המשתמש ואת החיסכון האנרגטי.

בבחינת ביצועי המערכת שש שנים לאחר ההתקנה, דווח על חיסכון של 50 אחוז מהאנרגיה, ועל חיסכון של 19 אחוז מתשלומי החשמל בממוצע. למעשה, למרות עליית מחיר האנרגיה בשנים הללו, ניתן לראות חיסכון של כ- 5000 דולר בשנה. בנוסף לכך, עקב האיכות הגבוהה של המערכת, הצוות הטכני מדווח על עשירית מקריאות השירות מבעבר.  לדברי נג'ויאן, מנהל התחזוקה, ההצלחה של מערכת המיזוג VRF היתה משלוש סיבות עיקריות – חיסכון באנרגיה, לקוחות מרוצים ותפעול קל למשתמש. אם בעבר זרימת האוויר במבנה הייתה בעייתית, חזקה מידי או חלשה מידי ולא ניתן היה לשלוט בטמפרטורה בצורה מיטבית, כעת יכולים המשתמשים לשלוט בתנאים כגון מהירות זרימת האוויר והטמפרטורה הנדרשת ולהתאימם בדיוק לצרכיהם.

עדות נוספת להצלחת הפרוייקט ניתן לראות בכך שהעירייה, שהיתה מרוצה מאד מביצועי המערכת והחסכון בחשבון החשמל, התקינה את אותה מערכת המיזוג של מיצובישי – אלקטריק בעוד מספר מבני ציבור ומשרדים. הפרוייקט נחשב להצלחה בקנה מידה ארצי ומבקרים המגיעים לעיר מגיעים במיוחד למבנה בכדי להתרשם ממבנה הבטון הענק שמצליח לחסוך באנרגיה באופן כה מרשים.
מקרה-בוחן-מיזוג-תמונה-1מקרה-בוחן-מיזוג-תמונה-2מקרה-בוחן-מיזוג-תמונה-3מקרה-בוחן-מיזוג-תמונה-4מקרה-בוחן-מיזוג-תמונה-5
למידע נוסף על הפרוייקט, מוזמנים לאתר מיצובישי – אלקטריק העולמית.

חזרה לעמוד בלוג ראשי    >
דילוג לתוכן